[J&K] General Knowledge Questions 2020≫GK Questions Answers For Various Exam Part-II

Some Important Questions of General Knowledge
These are very important questions for the Written Examination in Indian Army, J&K Police, and BSF & CISF for the post of Constable
Q1. The Charter Act Passed in;
Last Renewed - 1813
Ans. 1833
Q2. The Indian National Congress was formed in 1885 by;
Ans. AO Hume
Q3. When was the partition of Bengal?
Ans. 16 Oct 1905 by Lord Curzon
Q4. Who was the first Tirthankar of Jainism?
Ans. Rishbdeva
Q5. Harappan Tools were made of
Ans. Copper & Bronze
Q6. The Main Crops of Harappan Civilization
Ans. Wheat and Barley
Q7. The Later Vedic Era Means the age of the compilation of
a) Brahmanas
b) Aranyaks
c) Samhitas


d) All the Above
Ans. All of the above
Q8. The Famous Gayatri-Mantra is addressed to
a) Laxmi
b) Savitri           
c) Suryadeva
d) Indira
Ans. Savitri
Q9. How Many Gayatri-Mantras are there
a) Two
b) Four
c) One
d) Five
Ans. One
Q10. Which of the following Pala Ruler Founded the Somapuri University?
a) Gopala
b) Dharmapala
c) Ramapala
d) Kumarupa
Ans. Dharmapala

No comments:

Post a comment