J&K GK Questions For Various Exams || General Knowledge MCQ || Download PDF



General Knowledge Questions with Special Reference to J&K
These are very important questions for the Written Examination in Indian Army, J&K Police, and BSF & CISF for the post of Constable.
Q1. The Sher-i-Kashmir University of Agriculture Science and Technology
Answer: 1982
Q2. The Ancient book on history of Kashmir “Rajatrangini” completed in
Answer:1149 - 1150
Q3. The Author of Kashmiri Book “ Rajatrangini”
Answer: Kalhana
Q4. The Article 370 of the Union Constitution was adopted in
Answer:17 Oct 1949
Q5. Panchayat Election held in Kashmir for the first time
Answer: 9 Aug 1969


Q6. Mid Day Meal Scheme Launched in the year of
Answer: Oct 1995
Q7. When was first state Constituent Assembly elected in Jammu & Kashmir?
Answer: 1951
Q8. The first amendment in the Constitution of J&K in
Answer: 13 Oct 1959
Q9. Mobile Service Launched in J&K
Answer: August 2003
Q10. J&K Academy of Art, Culture & Languages set up in
Answer:  24 Oct 1958

No comments:

Post a comment