J&K Famous Places (MCQ) Important Questions || GK Questions || General Awareness Questions!!

Famous Places
GK Questions

Famous Places in J&K– Important Questions

Q1.  Which Place in J&K is known as “Chhota Kashi”?

 Ans. Purmandal (Jammu)            

Q2.  Bhaderwah is also known as?            

 Ans. Chhota Kashmir       

Q3.  The Famous Tulip Garden is situated?

Ans. Srinagar       

Q4.  The Famous Tourist place Gulmarg is located?

Ans. Baramulla

Q5.  The Martand Sun Temple is situated at?

Ans. District Anantnag       

Q6. Which place is known as “Moon Land”?

Ans. Lamayaru                    

Q7.  The Reasi Fort is also known as?

Ans. Bhimgarh Fort         

Q8.  The Bahu Fort is located on the bank of?

Ans.Tawi River                    

Q9. The Hari Niwas is located on bank of?

 Ans. Tawi River       

 Q10. The Famous Nishat Garden is Located?         

Ans. Srinagar          

Q11. The Amarnath Cave is situated in   

Ans. Kashmir

Q12. Where is Bhakra Dam Situated?

Ans. Punjab

Q13. The Famous Charminar in

Ans. Hyderabad

Q14. The Dal Lake is Located in?

Ans. Srinagar

Q15. The Mahakaleshwar Temple is situated at?

Ans. Ujjain

Q16. Sarnath Temple is situated at?

Ans. Varanasi

Q17. The Red Fort in   

Ans. Delhi

Q18. The Golden Temple is situated in?

Ans. Amritsar

Q19. The Garden City of India is?

Ans. Bangalore

Q20. Ajanta Ellora Caves in?

Ans. Aurangabad


Famous Places in India – Important Questions

Q1. The famous Dilwara Temples are situated in

Ans. Rajasthan

Q2. National Institute of Nutrition is located in which of the following place? 

Ans. Hyderabad      

Q3. The world famous 'Khajuraho' monuments are located in

Ans. Madhya Pradesh

Q4. 'Kandla' is situated on the Gulf of Kachh is known as?

Ans. Kandla Port Trust or Deendyal Port

Q5. National Police Academy is located at  

Ans. Hyderabad

Q6. Sun Temple is situated at?

Ans. Konark

Q7. Charmukh Temple is situated in which state?

Ans. Rajasthan

Q8. Natraj Temple is situated?

Ans. Tamil Naidu

Q9. The famous hill station of Arunachal Pradesh is?  

Ans. Tawang

Q10. Kanchenjunga is situated?

Ans. Eastern Himalayas

Download PDF

1 comment: