[J&K] JKSSB Class IV GK Questions || JKSSB General Knowledge for Class 4 Exam || Download Important GK MCQ Pdf

 JKSSB Class IV Examination 2021 Practice Set – 1

General Knowledge Questions

GK Questions

JKSSB Class IV Exam General Knowledge Questions, JKSSB 4th Class Written Test GK Test, JKSSB GK Questions with Answers, JKSSB Class IV Important Questions, JKSSB MCQ for Fourth Class Exam

Dear Candidate, as we all know that, JKSSB is going to conduct the OMR based Objective Type Written Test for the 8575 Posts of Class IV in Last week of Feb 2021. Here we will discuss the important questions with answers from General Knowledge.

Q1. Mohanjodaro is situated in…

A. Lothal

B. Rangpur

C. Sindh

D. Nalanda

Q2. National Botanical Garden is situated in Which City?

A. Lucknow

B. Rewa

C. Jaipur

D. None of These

Q3. Bihu is the Traditional Dance of which state.

A. Bihar

B. Assam

C. Punjab

D. None of These

Q4. Kanpur is situated on the bank of which river.

A. River Ganga

B. Jamuna

C. Satluj

D. Chenab

Q5. Capital of Mizoram is…

A. Aizawal

B. Shilong

C. Imphal

D. None of these

Q6. Chilka Lake is situated in…

A. Orissa

B. Bihar

C. Madhya Pradesh

D. None of these

Q7. Victoria Memorial is Located in…

A. Lucknow

B. Kanpur

C. Kolkata

D. Goa

Q8. Who is called the Iron Man of India?

A. Abdul Kalam Azad

B. Jawahar Lal Neharu

C. M.K Gandhi

D. Vallabh Bhai Patel

Q9. Who was the first Indian to go to space?

A. Rakesh Sharma

B. Raj Sharma

C. Naresh Sharma

D. Narinder Sharma

Q10. Oscar Awards are given for the contribution in the field of….

A. Film

B. Painting

C. Education

D. Culture

Q11. India Gate is located in……

A. Kolkata

B. Delhi

C. Mumbai

D. Jammu

Q12. 2020 Olympic Games will be held in…

A. Beijing

B. Tokyo

C. Brazil

D. Moscow

Q13. Which State in India has Highest Literacy Rate?

A. Tamil Nadu

B. Kerala

C. Mizoram

D. Punjab

Download PDF

Answers

1.  C

2. A

3. B

4. A

5. A

6. A

7. C

8. D

9. A

10. A

11. B

12. B

13. A

 

 

 

 

 

 

 

No comments:

Post a comment